DENIP 2016

 
Imatge Direcció de l'IE Besalú (ED) (PROF)
DENIP 2016
per Direcció de l'IE Besalú (ED) (PROF) - divendres, 29 gener 2016, 13:22
 

Avui divendres 29 de gener, al centre hem celebrat el DENIP, dia escolar de la noviolència i la pau.

Cada any escollim un tema i aquest any ha estat els refugiats, donat que creiem que és un tema de màxima actualitat. Al llarg de la setmana, des de tutoria, hem parlat d’aquest tema a l’aula. Els alumnes més grans poden i cal que entenguin aquesta situació. Entre tots els hem de donar eines i informació suficient per actuar de forma solidària i comprensiva. Amb els alumnes més petits, donat que és un tema una mica complicat de treballar, ho hem enfocat des de la importància de rebre i ajudar als nous companys de centre i d’aula.

A les 11:30 del matí ens hem trobat tots a la pista de bàsquet. Just abans de començar han arribat els cap grossos del centre que també han volgut participar a l'acte.


Hem llegit un manifest (adjuntem l'escrit en PDF) i hem cantat dues cançons relacionades amb la Pau: "La Festa de la Pau" (alumnes d'infantil i primària) i “Cànon de la Pau” (alumnes de 1r i 4t d'ESO).Com ja va essent tradició, tots els alumnes han portat o bé un pin o una medalla amb la temàtica del dia que ells mateixos han decorat. Una vegada finalitzat l’acte, els que hagin volgut, han pogut intercanviar-lo amb algun company d’aula.

Des del claustre del centre creiem que amb actes tan breus i senzills com el d’avui podem fer que els nens, nenes, nois i noies, es parin a pensar en situacions que tot i que per ells són llunyanes en afecten a tots.

Bon DENIP!