7/04/16 - PROVES CANGUR

 
Imatge Direcció de l'IE Besalú (ED) (PROF)
7/04/16 - PROVES CANGUR
per Direcció de l'IE Besalú (ED) (PROF) - dijous, 7 abril 2016, 15:15
 

Les proves Cangur és un concurs preuniversitari de matemàtiques que s'organitza en més de 30 països, amb l'objectiu d'acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès. S'organitza de forma anual i que es celebra el mateix dia a tots els països participants. Habitualment se celebra el 3r dijous del mes de març. Aquest any s’ha posposat ja que aquesta data era just abans de Setmana Santa (en una ocasió anterior que també havia passat va suposar un descens de participació).

Les competències que es posen a prova en les Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules i continguts.

La primera edició a Catalunya es realitzà a l'any 1996 amb 1.000 alumnes i 100 escoles. L'edició de 2015 tingué 24.449 alumnes d'entre 3r d'ESO i 2n de Batxillerat, d'un total de 651 centres catalans.

El passat curs 14-15 es van engegar les proves per 5è i 6è de primària i aquest curs s’inicien per 1r i 2n d’ESO.

En aquesta edició ha canviat la forma de gestionar les seus donat que des de 5è fins a 3r d’ESO és obligatori participar des del propi centre. En el nostre cas, els únics alumnes que es podien desplaçar eren els alumnes de 4t d’ESO i per aquest motiu es va desestimar.

Per tal de fer-ho més festiu i motivador, amb l’ajuda de l’Ajuntament de Besalú, hem convertit la sala de Cal Tronc en una gran aula. S’ha adequat l’espai de manera que els 58 alumnes del nostre centre que ens han representat poguessin fer la prova en les millors condicions possibles.

Al finalitzar la prova han tingut de recompensa un petit esmorzar, gentilesa de l’Ajuntament.

El proper 21 d’abril es publicaran les puntuacions provisionals que podrà consultar cada centre. A més, aquell mateix dia es farà pública de la llista del 5% de les millors puntuacions de cada nivell.

Per acabar, des del centre volem agrair a tots els alumnes que hi han participat l'esforç que han fet i a l'Ajuntament de Besalú la seva col·laboració.

A continuació trobareu un breu recull de fotografies que hem fet durant l'activitat: