TREBALL DE SÍNTESI 2n ESO. ESTADA A BARCELONA

 
Imatge Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF)
TREBALL DE SÍNTESI 2n ESO. ESTADA A BARCELONA
per Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF) - dimecres, 10 febrer 2016, 18:25
 


Els dies 3, 4 i 5 de febrer, els alumnes de 2n d’ESO van anar a Barcelona per realitzar el treball de camp relacionat amb el Treball de Síntesi d’aquest curs. Els professors acompanyants de l’estada i encarregats d’avaluar la part del treball sobre el terreny van ser el seu tutor, Josep Ma. Cros, i la professora de català, Gemma Noguer.

 

Estàvem allotjats a l’alberg Mare de Déu de Montserrat (al turó del Coll, als peus de Collserola i a prop de la parada de metro de Vallcarca), que és un edifici modernista.

Sota el títol DESCOBRIM BARCELONA els alumnes, acompanyats per un monitor i un professor, anaven visitant diferents espais de la ciutat.

L’estada va començar el dimecres al matí des de Montjuic per aprendre a situar-se a Barcelona utilitzant sempre uns punts estratègics: la Serralada de Collserola (amb el Tibidabo), la línia de la costa (Mar Mediterrània) i dos rius, el Besós i el Llobregat. Amb l’ajut d’un plànol, una brúixola i uns prismàtics van anar descobrint la ciutat de Barcelona.

El treball sempre anava acompanyat d’una guia (dossier) i es completava amb les explicacions dels monitors i la participació dels alumnes (les seves percepcions o el que havien après en el treball previ que havien fet des del centre).

A més, durant l’estada, els grups havien de completar un dietari (el MINUT A MINUT) on anotaven les activitats fetes durant la jornada i on cada membre del grup escrivia una anècdota d’aquell dia.

Destacar les entrevistes que havien de fer per l’assignatura de la matèria d’Anglès: els va costar molt posar-se a fer-les, però al final tothom s’ho va passar molt bé i tenen moltes anècdotes per explicar d’aquesta estona pels volts de la Catedral de Barcelona.

Finalment, remarcar que els alumnes van tenir un bon comportament i que van gaudir molt tant de l’estada i les estones lliures com de la part del treball.

I que podrien explicar de les nits ... Però no cal que ho expliquem tot!