Projecte Benjamín de Sefarad

 
Imatge Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF)
Projecte Benjamín de Sefarad
per Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF) - divendres, 4 març 2016, 09:32
 

Els alumnes de 2n d'ESO participen en la segona edició del Projecte educatiu Benjamín de Sefarad de la Red de Juderías de España.

L'objectiu és que els alumnes coneguin el patrimoni jueu de la seva ciutat i, a més, siguin capaços d'explicar-lo a altres alumnes de centres propers.El projecte es desenvolupa des de l'assignatura de Ciències Socials però s'intenta que més matèries s'hi impliquin, arribant a convertir-lo en un projecte de centre. Amb aquesta finalitat, aquest any des de l'optativa de teatre els alumnes treballen la part de visita teatralitzada.

L'inici del projecte (que es fa al llarg del curs escolar i finalitza amb l'intercanvi els mesos d’abril i maig) va ser el 2 de desembre de 2015 amb la presentació d'aquest als alumnes de 2n d'ESO. Diversos representants de la Red de Juderías, del call jueu de Girona, de l'Oficina de Turisme, de l'Ajuntament de Besalú... Van explicar amb entusiasme l'objectiu i què s'esperava d'ells.

El projecte (un treball de recerca sobre el món jueu a Besalú) conclou amb l'intercanvi amb els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Carles Rahola de Girona.