Sortida 1r d’ESO amb els naturalistes de la Garrotxa

 
Imatge Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF)
Sortida 1r d’ESO amb els naturalistes de la Garrotxa
per Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF) - dilluns, 23 maig 2016, 08:53
 

El dia 6 de maig els alumnes de 1r d’ESO vam anar a la muntanya de Beuda a estudiar dos ecosistemes aquàtics (riu i bassa) i dos ecosistemes terrestres (prat i bosc).


Tot just arribar ens van explicar una mica tot allò que veuríem, vam estar caminant tres quarts fins arribar al riu que era on veuríem el primer ecosistema aquàtic. Ens vam dividir en tres grups: el primer grup havia d’observar els animals, el segon havia de buscar el pH, els nitrats i la temperatura de l’aigua. Aquest grup va haver d’observar-ho amb aigua corrent i estancada. El tercer grup va haver de mirar el grau de insolació, el color, l’olor i la transparència de l’aigua.


Després vam caminar mitja horeta més fins arribar a dos ecosistemes diferents: el prat i el bosc. Ens vam dividir en dos grups. El primer va estudiar els paràmetres fisicoquímics de l’ecosistema i el segon va observar rastres d’animals: en vam trobar d’esquirol i de rata i ens van ensenyar com diferenciar una pinya rosegada per l’esquirol i una per la rata. També vam veure molts ocells, un esquirol, un escurçó, granotes, un tritó, larves d’invertebrats...


Per últim vam estudiar l’ecosistema de la bassa. El monitor es va posar un mono especial impermeable i va entrar a la bassa, va agafar un caçapapallones i va fer una passada a per l’aigua i vam trobar larves de mosquit, de papallona, un tritó embarassat…


Va ser una sortida molt interessant, vam estar en contacte amb el medi i sobretot ens vam divertir i tothom va tenir molta curiositat pel què ens van explicar els monitors.

Mikel Bayot i Pau Planagumà

Alumnes de 1r d’ESO