Gimcanes matemàtiques

 
Imatge Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF)
Gimcanes matemàtiques
per Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF) - dimecres, 14 febrer 2018, 20:18
 

La setmana passada, amb el canvi de quadrimestre, va començar l’optativa de Fem gimcanes, amb un grup d’alumnes de 3r d’ESO.

La primera tasca ha estat la d’explicar-los quin és l’objectiu de l’optativa i evidentment, motivar-los a aconseguir-lo. Com diu el nom de l’optativa, el que volem aconseguir és que ells elaborin una Gimcana, o més concretament, una gimcana matemàtica.

Però la millor manera que entenguin i es facin a la idea del que volem aconseguir és que ells participin en una gimcana. 

Aquest dimecres, tot i la fred que feia a les 8:15 al pati, hem sortit a gaudir d’una gimcana que hem preparat per ells.

La idea és que, a partir d’objectes quotidians (cintes mètriques, fils, calculadora, bossa de runa,…) i sobretot amb molta imaginació i empenta, resolguin les proves que se’ls plantegen.

El dia anterior ja vam fer dos grups. Havien d’escollir un nom relacionat amb les matemàtiques i un distintiu.

   

A més, havien de posar-se d’acord per portar una sèrie de material. Ha estat una sorpresa fantàstica veure que tots els alumnes han vingut molt ben preparat.

A partir d’aquí, hem donat unes instruccions d’última hora i hem donat el tret de sortida a la primera gimcana matemàtica!

Amb el recull de fotografies que podeu veure a continuació podreu veure la implicació dels nois i noies. (enllaç a la fotografia)


Al finalitzar l’hora, tot i que no hem pogut fer les 10 proves que teníem preparades, els alumnes n’han fet una valoració molt positiva. Com a recompensa per haver participat amb ganes i il·lusió els hem preparat un petit obsequi per a cadascun.

A partir d’aquí tenim un quadrimestre per davant per poder elaborar la nostra gimcana!