TALLERS JJCC: LA MEDITERRÀNIA

 
Imatge Reporter de CS de l'IE Besalú (PROF)
TALLERS JJCC: LA MEDITERRÀNIA
per Reporter de CS de l'IE Besalú (PROF) - divendres, 11 maig 2018, 12:12
 

Aquest any hem treballat les jornades culturals de la Mediterrània. Durant el dimarts de la setmana cultural vam realitzar diferents tipus de tallers:

CLASSROOM ESCAPE – PIRATES:

Els alumnes es trobaven davant d’una situació de risc, els pirates els havien segrestat i els havien portat cap al seu vaixell. Com podrien fugir d’allà?

Primerament, els nens i nenes miraven un vídeo que els transportava a un poble conquerit pels pirates. Tot seguit, se’ls presentava les normes per poder realitzar correctament un Room Scape. El més important, cooperació per aconseguir sortir del vaixell abans d’una hora.

Els alumnes tenien temps limitat per poder trobar els diferents números que els permetia obrir el cofre i allà aconseguir la clau que els obria la porta per fugir dels pirates. Com? Seguint pistes que els portaven cap a enigmes, problemes lògics i proves. Tot això els va servir per conèixer algunes curiositats del món pirata.

Tots els grups van poder escapar del vaixell! Enhorabona!  

TALLER  D’SNORKEL:

En les sessions d’aquest  taller es va explicar què és l’snorkel o immersió lleugera i quins materials es necessiten per a practicar-lo.

Com que el tema de les JJCC era “La Mediterrània”, es va explicar quin paisatge i, sobre tot, quins animals marins es podien veure practicant snorkel a la Costa Brava.

TALLER COQUES DE RECAPTE                    

Per tal de treballar la gastronomia i els productes de la mediterrània cada un de nosaltres vam elaborar una coca de recapte; les nostres van ser de vegetals.

Vam fer la massa tot barrejant llevat, farina, sal, aigua i oli. A continuació vam estirar la massa i sobre d’ella hi vam anar posant els ingredients que més ens van agradar.

Aquesta activitat estava emmarcada dins les Jornades Culturals d’enguany, dedicades a la mediterrània. 

TALLER TAULES MEDITERRÀNIES:

En aquest taller hem viatjat a Grècia, França, Catalunya i el Marroc.

Primerament, hem parat unes taules boniques a partir del seguiment d'unes instruccions per conèixer els esmorzars típics de cada lloc i posteriorment hem realitzat una degustació.

Voldríem agrair la col·laboració de la família d’en Fuet ja que ens ha obsequiat amb unes excel·lents galetes marroquines. Moltes gràcies!

TALLER PLURILINGÜE: Mediterranean smells

Olorem les essències de les plantes aromàtiques que compartim a la regió de la Mediterrània,n' identifiquem algunes. A partir d'aquí busquem les semblances lingüístiques que hi ha en el nom d'aquestes plantes i parlem de les llengües de la Mediterrània. Ens centrem en el català, el castellà, l'anglès , el francès i l'italià. Tot seguit elaborem un saquet d'olor on cada alumne hi tria les seves plantes preferides i les escriu a l'etiqueta amb qualsevol de les llengües presentades.


El dimecres vam continuar amb tallers intercicles amb els alumnes de cicle mitjà i cicle superior.

Els tallers que vam fer van ser els següents:

TALLER A 5è: Músiques de la mediterrània

El dimecres al matí vam realitzar un taller per conèixer les músiques de la mediterrània. Vam ballar a través del “just dance” diferents cançons de Grècia, Itàlia, Espanya, Istanbul , el Marroc...

Vam acompanyar la discoteca amb un Chillout tot elaborant uns “mojitos” per simbolitzar l’ambient de les costes mediterrànies.

 

TALLERS A 6è:

Els alumnes van gaudir dels jocs tradicionals romans recuperant els costums i les tradicions de la civilització romana antiga.

En aquella època els romans ja tenien joguines i jocs que jugaven als carrers, a les places, a casa...

Vam poder ser romans per un dia i posar-nos a la seva pell tot gaudint d’aquests jocs tradicionals d’origen mediterrani llunyà.

 


Clica sobre la imatge per visualitzar més fotos.


tallers jornades culturals


(Editat per Direcció de l'IE Besalú (ED) (PROF) - Missatge original enviat el dimarts, 27 febrer 2018, 11:22)