Projecte EL NOSTRE HORT

 
Imatge Reporter de CI de l'IE Besalú (PROF)
Projecte EL NOSTRE HORT
per Reporter de CI de l'IE Besalú (PROF) - diumenge, 17 juny 2018, 18:00
 


NIVELL: 2n

              


OBJECTIUS:

 

·        Recuperar i conservar el coneixement de la cultura de pagès a través dels avis. Aprendre d’ells, per millorar la comunicació entre generacions i aprofitar els seus coneixements.

·        Conèixer el funcionament d’un hort i les tasques pròpies de l’agricultura.

·        Experimentar i observar directament el creixement d’alguns vegetals i fomentar el respecte cap al nostre entorn.

·        Apreciar la qualitat i les propietats nutritives dels productes ecològics procedents de l’ hort i fomentar el coneixement i el consum d’aquests aliments entre els infants i les  seves famílies, per una alimentació sana i saludable.

·        Aprendre a reciclar i a reutilitzar les deixalles de l’hort (compostador).

·        Desenvolupar el sentit de la responsabilitat i el compromís  amb la gestió de l’ hort.

 

 

ÀREES IMPLICADES: Medi natural i social, Català, Plàstica i Matemàtiques.

 

DURADA: Tot el curs.

 

DESCRIPCIÓ:

L’idea de treballar aquest projecte va sortir, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament del nostre municipi, que ens va cedir un terreny.

Aquest projecte es porta a terme amb els i les alumnes de 2n des del curs 2009-10.

Les característiques d’aquest projecte serien les d’un projecte d’aprenentatge i, a la vegada, de recuperació i conservació de les tasques que fan els pagesos. I una de les millors maneres de fer-ho era amb ajuda dels avis i àvies del poble.

Cada curs ens posem en contacte amb els avis que volen participar-hi. Ens ofereixen la seva experiència i el seu saber. Es crea un vincle molt positiu entre les dues generacions.

Amb aquest projecte els nens i nenes aprenen a cuidar l’hort, a conèixer les plantes, a reutilitzar amb el compostatge i, inclús, a donar més importància a una alimentació més sana i equilibrada.

 

MATERIAL COMPLEMENTARI

Si cliqueu en aquesta imatge, anireu a un enllaç per poder veure en un petit power point, un resum del nostre projecte.