Setge al Castell de Cotlliure!

 
Imatge Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF)
Setge al Castell de Cotlliure!
per Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF) - dilluns, 23 abril 2018, 09:24
 

Després d’un terrible setge per part de les tropes de Lluis XIII de França, el Castell Reial de Cotlliure es va rendir. Fou un episodi de la guerra dels Trenta Anys, en què la derrota de la Corona d’Aragó va comportar la pèrdua del Rosselló i part de la Cerdanya. El Tractat dels Pirineus va ratificar unes fronteres que encara són les actuals.  Els alumnes de 3r d’ESO van poder comprovar la situació estratègica d’aquesta fortalesa en el conflicte durant la sortida del passat Dimecres 18 d’Abril.

Si avancem en el temps, a inicis de 1939, l’edificació encara amaga un altra episodi fosc de la història recent. Els alumnes de 4t d’ESO el van descobrir quan van entrar a la presó del mateix castell. Qualificats “d’estrangers indesitjables”, va ser utilitzada per allotjar una seixantena de reclusos en condicions indignes. Eren exiliats republicans que fugien de la represàlia de l’exèrcit franquista després d’una trista derrota.

Però la sortida no va acabar aquí! Els alumnes de l’Optativa de Francès, van tenir l’oportunitat de practicar l’idioma tot entrevistant als vianants i conèixer diversos aspectes d’aquesta pintoresca localitat turística de la costa francesa. Une journée tres intéressante!