JORNADES CULTURALS

 
Imatge Reporter general de l'IE Besalú (PROF)
JORNADES CULTURALS
per Reporter general de l'IE Besalú (PROF) - dimecres, 20 juny 2018, 13:58
 NIVELL: TOT EL CENTRE

OBJECTIUS:

-          Conèixer i treballar una temàtica determinada des de diferents matèries, punts de vista i formes de d’organitzar-se.

-          Unir a tota la comunitat educativa en un treball conjunt, significatiu i estructurat.

-          Potenciar la participació de les famílies en les activitats realitzades al centre.

-          Integrar els coneixements rebuts des de diferents àmbits.

-          Respectar el treball propi i el dels demés.

-          Gaudir d’una forma diferent de treballar i aprendre.

ÀREES IMPLICADES: Totes

DURADA: Una setmana (més tot el treball previ i posterior a aquella setmana)

DESCRIPCIÓ:

Cada curs, durant la setmana de Carnaval, el centre dedica una setmana a activitats diverses, relacionades totes amb una mateixa temàtica, amb activitats per treballar a l’aula o per cicles però també de forma conjunta a nivell de centre.

A l’inici de curs es tria el tema al que dedicarem aquestes jornades culturals. Una vegada escollida la temàtica es preparen activitats per treballar al llarg de la setmana assenyalada. Les temàtiques que s’han treballat són molt diverses. Algun exemple del que hem fet últimament són: viatgem pel món, el circ, l’univers, experimentem, etc... A nivell de centre aquestes activitats requereixen un gran esforç d’organització i gestió però que es veuen recompensats per l’experiència que es viu al llarg de la setmana.

La celebració del Dijous Llarder també s’inclou dins d’aquesta setmana, fent una sortida de forma conjunta, o per cicles, si el temps ho permet.

També hi queda inclosa la celebració del Carnestoltes. Aquesta celebració té dues parts, la del tradicional Judici del Rei Carnestoltes i la desfilada de disfresses. El Judici el preparen els alumnes de 6è de primària i la representen per a tot el centre el divendres al matí. A la desfilada hi participen tots els alumnes des de P3 a 6è amb la disfressa que han preparat relacionada amb la temàtica de les jornades. Els alumnes de secundària hi participen de forma voluntària com a ajudants del claustre. Cal remarcar que aquesta última activitat, que es fa el divendres tarda, és una festa oberta a les famílies que compta amb una gran afluència de públic, música en directe i molt bon ambient.

MATERIAL COMPLEMENTARI: