1ª Gimcana matemàtica

 
Imatge Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF)
1ª Gimcana matemàtica
per Reporter d'ESO de l'IE Besalú (PROF) - dimarts, 26 juny 2018, 20:00
 


Des del mes de febrer, un grup d’alumnes de 3r d’ESO, han estat fent una optativa en la qual preparaven una gimcana matemàtica per dur a terme l’últim dia de classes. Ells han dissenyat el logo, han pensat les proves i han preparat tot els material que hem necessitat per dur-la a terme.

Finalment, el passat divendres 22 de juny de les 8:15 a les 10:30, tots els alumnes d'ESO es van ajuntar per tirar-la endavant.

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO van formar 9 equips de 6 alumnes. Aquests grups es van fer prèviament i es van haver de pensar un nom relacionat amb les matemàtiques i un distintiu pel grup.

Els alumnes de 3r d’ESO, tant si havien fet l’optativa com si no, van fer de monitors.

I els alumnes de 4t d’ESO van fer de reporters.

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO es van distribuir en 10 parades repartides per tot el poble i una vegada tothom a lloc, vam donar el tret de sortida als participants.

La consigna era que si un equip superava les 10 proves havia de dirigir-se al Firal (punt final de la gimcana). Si a les 10:15 encara no les havien superades totes, també s’hi havia de dirigir igualment.

Dels 9 equips, 4 equips van poder superar totes les proves i a la resta només els en van faltar un parell.

A l’arribada, vam obsequiar a tots els alumnes, participants i monitors amb esmorzar i beguda.

Tot i la calor d’aquell dia, tots els alumnes, des dels més petits fins als més grans, van fer molt bé l’activitat i gràcies a la seva col·laboració va ser un èxit.

Per acabar, voldria destacar un comentari d’un alumne de l’optativa: “Tants de dies treballant-hi i amb poc més d’una hora ja s’ha acabat!”. Aquesta és una reflexió molt important, que valorem moltíssim i en la qual val la pena fer incís. Sovint, quan participem a una activitat tendim a ser molt crítics, ens sembla molt fàcil, ... però sovint hi ha molta feina prèvia que no es veu o que desconeixem. Per aquest motiu val la pena participar-hi amb il·lusió i també amb una mica de paciència si no acaba de sortir prou bé. 

Esperem que aquesta sigui només la primera de moltes gimcanes matemàtiques, o d'altres temàtiques, que puguem organitzar i gaudir en els propers cursos.