Notícies del lloc

APILO XII. CAMPANYA DE RECOLLIDA DE PILES I BATERIES

 
Imatge Direcció de l'IE Besalú (ED) (PROF)
APILO XII. CAMPANYA DE RECOLLIDA DE PILES I BATERIES
per Direcció de l'IE Besalú (ED) (PROF) - dimarts, 10 maig 2016, 15:56
 

apilo

Una vegada més, des del centre, volem engegar una campanya de reciclatge. Per això ens hem adherit a la campanya APILO XII, que té per objectiu recollir el màxim nombre de piles i acumuladors portàtils (bateries) vells que tingueu per casa.

Estem envoltats d’aparells de tot tipus que utilitzen piles com a font d’energia: el rellotge, el mòbil, els comandaments a distància, les joguines… Les piles i les bateries són dispositius que contenen substàncies químiques que reaccionen entre elles alliberant energia i transformant-la en electricitat.

Quan estan esgotades, aquestes substàncies químiques i materials poden fer malbé el medi ambient. Si les reciclem, el protegirem i també estalviarem molts recursos.

Dir-vos, també, que la normativa europea i estatal estableix que a partir de l’any 2015 s’ha de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat. Actualment a Catalunya només en recollim el 34%. Per tant, per complir amb la normativa hem d’incrementar la recollida selectiva de piles de forma significativa. Per aquest motiu, és molt important la participació de tots i cadascun de vosaltres.

En el centre hem posat dos contenidors de piles, que veureu decorats amb un coet. Un es troba a l’entrada de l’edifici i l’altre a l’entrada del mòdul 2 (taller/laboratori). Poseu allà les piles i bateries velles i ajudarem a millorar el nostre entorn.